luni, septembrie 16

Anchetă: Familii abonate la bani publici

Familia Bugetărescu este o modă în Galați, ca și în alte orașe.

Marian Daniel Mocanu, șef de trib la Garda de Mediu Galați, înfipt în acea instituție de mulți ani și soția, Monica Mocanu, cu un traseu profesional la fel de bugetăresc.

Dacă Marian Daniel Mocanu are mulți ani vechime la Garda de mediu Galați,  avansând în funcție pe criteriul…meritocrației (cum altfel să avansează în instituțiile publice?),  pe soția sa, Monica, o descoperim, în anul 2009 în SC MOBIMOD SA Tecuci, dând consultații juridice.

Atât de competentă este doamna jurist Mocanu,  soție de șef la Garda de Mediu Galați, încât, în acea perioadă, societatea sus amintită a fost subiectul unui scandal de proporții în presa vremii, subiectul fiind evaziunea de 20 milioane euro din afaceri cu mobilă. Cu alte cuvinte, pe când doamna Mocanu Monica dădea consultații juridice pentru SC MOBIMOD SA, societatea a avut tranzacții fictive cu mobilă care nu a fost fabricată niciodată și tranzacții fictive cu utilaje modernizate pe hârtie.

https://romanialibera.ro/actualitate/proiecte-locale/evaziune-de-20-milioane-euro-din-afaceri-cu-mobila-249317

Anul 2010 și anul 2011 o găsesc pe doamna Mocanu în concediu pentru creștere copil, veniturile familiei fiind asigurate de soțul bugetar, comisar la Garda de Mediu Galați, cu mari șanse de avansare.

În anul 2012, soțul reușește să facă din consoarta proaspăt ieșită din concediul pentru creșterea copilului un micuț funcționar public, după rețeta binecunoscută, undeva, într-o primărie din Județul Galați, anume Valea Mărului, condusă de pesedistul Virgil Doca din 2008. Acolo, doamna Mocanu îndeplinește funcția de consilier juridic (ce altceva?), funcție pe care o părăsește după numai un an de stagiatură în arta de a fi funcționar public. Barca fusese lansată la apă, acum putea fi scoasă în larg.  Astfel, doamna soție de comisar la Garda de Mediu Galați ajunge consilier juridic la Apa Canal Galați, o altă instituție pesedizată, plină de soții, amante și alte forme de rubedenii.

Anul 2015 înseamnă pentru doamna Mocanu încă un concediu de creștere copil, după care se reîntoarce fără probleme pe tarlaua unde taiase frunză la câini în perioada 2013-2014 și unde își continuă activitatea de consilier juridic până în anul 2019.

Anul 2015 îi aduce și soțului Marian Daniel Mocanu promovarea mult visată, ajungând comisar șef al Gărzii de mediu.

În anul 2019, Marian Daniel mocanu încearcă să își aducă soția în aceeași instituție cu el, plasând-o la Garda de Mediu Călărași, planul fiind o ulterioară detașare la Galați, însă cărțile nu i s-au așezat cum și-a dorit de această dată. Finele anului 2019 o găsește pe doamna Mocanu consilier juridic la APIA Galați, unde a rămas și în anul 2020, căci familia Bugetărescu, odată instalată în sistem, acolo rămâne.

Oficial,  conform declarației de avere, familia Bugetărescu Mocanu aduce în casă anual suma de 119 256 lei,  la care se adaugă suma de 20 931 lei, bani pe care Mocanu Daniel Marian îi declară ca fiind din activități agricole+ subvenție, soția fiind funcționar public la APIA, instituția care oferă subvenții agricultorilor.

Tot conform declarațiilor de avere ale soților, locuiesc în Tecuci, într-o vilă ridicată de curând, din bani munciți, firește, ca orice om care muncește la stat de la 9 la 5. Oamenii care muncesc în privat, în economia reală,  au șanse puțin spre deloc să poată cumpăra sau construi o asemenea vilă, căci ei nu sunt mufați la conducta de bani publici, ei doar plătesc vilele în care stau cei mari,  cum este exemplul bugetofagilor Monica si Marian Daniel Mocanu.

Sursă: Secretele administraţiei gălăţene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *