joi, septembrie 19

PERICOL DE CONTAMINARE. A început demolarea Combinatului SIderurgic. Deșeurile sunt depozitate în gropile de gunoi menajer!

Combinatul Siderurgic Galați a început, înca de anul trecut, demolarea fostei Uzine Cocsochimice nr. 1, adică a clădirilor aferente acesteia și a instalațiilor conținând substante toxice în cantități industriale: gudron, naftalină, bitum, azbest, pământ contaminat.

Conform protocolului substanțelor pericolase și a legislației în vigoare, aceste deșeuri rezultate din demolări, având grad înalt de risc pentru populație, trebuiesc preluate de societăți autorizate și depozitate în locuri special amenajate, care să excludă riscul de contaminare.

Conform surselor noastre din interior, aceste deșeuri ajung în gropile de gunoi menajer, reprezentând un real pericol pentru locuitorii zonei.

Instituția care ar trebui să vegheze la respectarea legislației în vigoare este Garda de Mediu, care asistă pasivă la contaminarea populației cu deșeuri pericoloase rezultate din activități industriale, în timp ce încasează salarii fabuloase din bani publici.

Din nou, ca și în alte cazuri, conducerea Gărzii de Mediu Galați nu pare să observe situația, voit sau din pură nepăsare, ignorând pericolele la care sunt expuși zilnic gălățenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *