vineri, septembrie 20

Școala de vară la Muzeul din Tecuci. 60 de locuri disponibile gratuit

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci cu sprijinul Primăriei și Consiliului local Tecuci organizează în perioada 1-3 septembrie 2021 – Școala de vară „Istorie și identitate românească” în intervalul ora 10:00 – 16:00. Vor participa profesori universitari și membri ai Academiei Române – Filiala Iași.

Secolul XXI, cu modificările sale majore în chestiuni de tehnologie și comunicare și cu propuneri de noi metode în științele educației, a schimbat foarte mult modul în care tânăra generație își însușește idei, principii, cunoștințe și valori.

Accesul mult mai facil la informațiile culturale, posibilitatea de a descoperi rapid detalii care sunt dincolo de programele școlare, lărgirea orizontului de cunoaștere către idei seducătoare, venite din diferite domenii, pot aduce foarte multe beneficii și pot contribui la maturizarea intelectuală a tinerilor de azi.

Pe de altă parte, însă, ideile, cunoștințele și detaliile preluate necritic, fără a fi explicat și detaliate, pot duce la confuzie și mixaje culturale cu efecte nebuloase.

Tocmai de aceea, identificarea, înțelegerea și cunoașterea deplină a valorilor românești poate fi un mare câștig pentru tineri și îi poate pregăti pentru impactul cu lumea largă.

Programul se va desfășura pe perioada a trei zile 1-3 septembrie 2021 în intervalul orar 10:00 – 16:00 cu o pauză între orele 12:00-13:00. Vor fi susținute șase cursuri de către lectori. Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile și se adresează publicului larg.

Sunt disponibile 60 de locuri. Înscrierile se fac până la data 30.08.2021 și pot fi transmise pe adresa pe e-mail [email protected], pe pagina de facebook Muzeul de Istorie Teodor Cincu, pe instagram muzeul_teodor_cincu sau la nr. de telefon 0236 811 672.

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *