vineri, septembrie 20

Noi restricții pentru persoanele nevaccinate. Evenimentele se vor organiza cu maxim 200 de persoane

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi noi măsuri pentru funcționarea agenților economici în localitățile în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 depășește 3 cazuri la 1.000 locuitori, astfel încât să nu mai fie restricționată activitatea acestora.

Astfel, reataurantele, barurile, cafenelele și alte localuri de alimentație publică, sălile de sport, sălile de jocuri de noroc, cinematografele, sălile de spectacole vor putea funcționa DOAR cu clienți/spectatori care sunt vaccinați, testați sau care fac dovada că au trecut prin boală în ultimele șase luni.

Practic, se va putea intra în toate aceste locuri pe baza Certificatului Verde, valabil în toată Uniunea Europeană. Evenimentele publice și private (nunți, botezuri, aniversări, etc) se vor putea organiza cu cel mult 200 participanți, cu condiția ca aceștia sa aibă Certificatul Verde.

Măsura s-ar putea aplica și pentru mall-uri. Măsurile adoptate de CNSU trebuie aprobate de Guvern, care va stabili și data de la care intră în vigoare.

Arafat a precizat că e simplu de verificat dacă persoana este vaccinată, testată sau a trecut prin boală, pentru că există deja o aplicație care poate citi codul QR.

„Există aplicație care se descarcă de pe internet și permite prin telefon să verifici certificatul unei persoane fără să stochezi datele persoanei. Aceasta este soluția pe care o folosesc mai multe țări europene deja și este una dintre soluțiile care pot sprijini limitarea închiderii totale a unor activități economice.”

Certificat VERDE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *