joi, septembrie 19

Tecuciul intră în scenariul roșu. Incindența a depășit pragul de 3‰

În urma raportului publicat de DSP Galați, la data de 22 septembrie 2021, în Municipiul Tecuci au fost raportat în total 145 de cazuri înregistrate în ultimele 14 zile.

Incidența în acest caz a ajuns la o valoare de 3.03‰, situând Municipiul Tecuci în scenariul roșu.

Municipalitatea are obligația să convoace Comitetul Local Pentru Situații de Urgență pentru a stabili ce măsuri vor fi luate pe perioada scenariului roșu pentru a diminua răspândirea virusului.

Restricţiile pot viza, printre altele, activităţi de pregătire fizică, ale unor instituţii culturale, dar şi a agenţilor economici de tipul restaurantelor, cafenelor, barurilor şi discotecilor.

De asemenea, în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. Totodată, purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru.

Pe lângă Municipiul Tecuci, patru localități se află astăzi în scenariul roșu, printre care comunele Țepu, Corod, Movileni și Suceveni.

Raport DSP: DSP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *