vineri, octombrie 18

Podul de la Brăila va fi gata anul acesta dar nu va putea fi folosit

În scurt timp Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va prinde din ce în ce mai mult contur, iar primele elemente ale tablierului vor fi montate. Teoretic la finalul anului podul în sine ar trebui să fie gata, dar rămâne cursa contra-cronometru de a finaliza măcar o parte din noile drumuri de acces. Fără drumurile de acces gata, podul finalizat peste Dunăre ar rămâne pentru un timp doar un „muzeu” în aer liber.

Asocierea italo-niponă Astaldi – IHI Infrastructure System care lucrează la Podul de la Brăila au terminat de întins cablurile masive care vor susține tablierul podului, și se pregătește de următoarele etape.

De cele două cabluri cu diametru de 60 de centimetri, ancorate în blocuri de ancoraj pe fiecare mal, se va prinde tablierul metalic al podului cu ajutorul unor tiranți.

Fiecare segment al tablierului metalic are o greutate medie de 250 de tone. În total vor fi 86 de segmente ale tablierului metalic ce cântăresc în total peste 20.800 tone.

Drumurile de legătură și riscul ca Podul de la Brăila să fie un „muzeu” la final de 2022

În total, podul de la Brăila va măsura aproape 2 kilometri, iar pe lângă el se construiesc și alți 23 de kilometri de drum nou care să lege podul de infrastructura rutieră din zonă.

Dacă lucrările la podul propriu-zis sunt acum în grafic, nu același lucru se poate spune despre situația drumurilor de legătură, lucrări care au demarat cu mare întârziere abia de anul trecut. Fără aceste drumuri de legătură, noul pod nu va putea fi folosit.

În prezent se lucrează intens și la realizarea acestor drumuri, în special la tronsonul de drum care rezolvă relația Brăila – Pod – legătura cu DN22 Smârdan/Măcin, această bretea fiind singura cu șanse de a fi gata în acest an.

Sursă: Hotnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *