joi, septembrie 19

În ce situații te poate reține Poliția Locală

 

În spațiul public se discută frecvent despre atribuțiile și drepturile polițiștilor locali și ce măsuri pot lua aceștia atunci când constată posibile infracțiuni sau fapte care fie pun în pericol oamenii, fie tulbură ordinea și liniștea publică. Una dintre măsurile pe care aceștia le pot dispune este inclusiv reținerea persoanelor.

În anumite situații, polițiștii locali pot conduce persoanele la sediul instituției sau la o secție de Poliție Națională. În cazul în care persoanele sunt conduse la sediul Poliției Locale, pot fi reținute în instituție până la 12 ore, din momentul depistării, ca măsură administrativă pentru efectuarea unor verificări.

LEGEA nr. 155 din 12 iulie 2010

***

h) să conducă la sediul poliţiei locale sau al unităţilor/structurilor teritoriale ale Poliţiei Române pe cei care prin acţiunile lor periclitează integritatea corporală, sănătatea sau viaţa persoanelor, ordinea publică ori alte valori sociale, precum şi persoanele suspecte de săvârşirea unor fapte ilegale, a căror identitate nu a putut fi stabilită în condiţiile legii. Verificarea situaţiei acestor categorii de persoane şi luarea măsurilor legale, după caz, se realizează în cel mult 12 ore din momentul depistării, ca măsură administrativă.

**

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *