joi, septembrie 19

VIDEO | Rusia a atacat Ucraina. Războiul se apropie de țara noastră

Este război lângă România! În această dimineață președintele rus, Vladimir Putin a ieșit public la televiziunea națională a Rusiei și a  spus că “Am luat decizia pentru o operaţiune militară”.La scurt timp după anunțul președintelui rus, focuri de armă au fost auzite joi în apropierea aeroportului Boryspil din Kiev, precum şi mai multe explozii în alte locuri din capitala ucraineană. Aeroportul a anulat zborurile şi a evacuat pasagerii şi personalul.

Ucraina susţine că a doborât 5 avioane ruseşti şi un elicopter. Rusia a replicat: le-am distrus apărarea antiaeriană. În acest timp, tot mai mulţi lideri europeni condamnă gestul lui Putin. Britanicul Boris Johnson reclamă faptul că preşedintele rus „a ales vărsarea de sânge”, postul CNN vorbind despre victime de ordinul sutelor, de la începutul invaziei.

Între timp, tancurile Armatei roșii se află la 150 kilometri de Kiev. Deja s-au înregistrat sute de morți, ca urmare a atacurilor lansate azi noapte. „Pentru oricine s-ar gândi să intervină din exterior – dacă o faceți, vă veți confrunta cu consecințe mai mari decât orice ați văzut în istorie”, a spus Vladimir Putin la o transmisiune televizată făcută la 6AM (ora Moscovei). Legea marțială a fost impusă astăzi în toate regiunile Ucrainei. Rusia a început astăzi să evacueze tot personalul său diplomatic din Kiev, Harkov, Odessa și Lvov. Ucraina a fost lovită astăzi de un alt atac cibernetic de tip „denial of service” (DDoS). România se pregătește pentru a primi zeci ori sute de mii de refugiați.

S-au auzit explozii în toată Ucraina. Mai jos aveți harta atacurilor pe care le-a facut Rusia asupra Ucrainei. Rusia vizează infrastructura militară a Ucrainei, apărarea aeriană şi forţele aeriene cu arme de înaltă precizie şi nu atacă oraşele ucrainene, potrivit agenţiei ruse de presă RIA care citează Ministerul Apărării de la Moscova.

Ar putea fi o imagine cu hartă şi text care spune „Brest 6p3cT Gomel omeлb Lublin лиneuK Chernihiv Hephiris Lutsk лy4bK Rivne PiBHe Kursk KypcK Rzeszow Lviv лbBB Kyiv Voronezh BopoHeж Sumy Temopil TepHonлb Zhytomyr жиTomиp Bila Tserkva 6ðлa uepKBa Belgorod 6eлropoA Ivano-Frankivsk BaHo-фpaHKиBcbK Vinnytsia Khmelnytskyi xmeлbHиubKий Kharkiv xapKB Poltava noлTaBa Cherkasy 4epKacи Kremenchuk KpemeH4yK Chernivtsi 4epHBuй ecen Ukraine Kropyvnytskyi, KponиBHиubKий radea Dnipro AHynpo Zaporízhzhia 3anopжжR Cluj-Napoca Târgu Mureş laÈio Moldova Chişinău, Luhansk, лyraHcbK Donetsk AoHeubK ra Kryvyi Rih KpиBий Pir Mykolaiv mиKoлaйB Odesa Kherson oAeca Shakht waxTb Romania Melitopol meлTonoлb Mario mapynoлb Rostov-on-Do pocToB- pocToB-Ha-Ao Galațio Ploiești Berdyans'k 6epARHcblK Sevastopol Anapa aHana Krasnodar KpacHoAap Maykop”

 

CNN anunţă, prin intermediul unei înregistrări video, că trupe din Belarus au trecut graniţa în Ucraina. În video apar trupe în fruntea unei coloane de vehicule militare la un punct de trecere a frontierei.Înregistrarea video a fost realizată la punctul de trecere Senkivka, Ucraina, cu Veselovka, Belarus. Coloana a fost văzută intrând în Ucraina în jurul orei locale 6:48(ora României).Rusia a mobilizat, în ultimele săptămâni, aproximativ 30.000 de militari în Belarus, iar Moscova susţinea că trupele ruse participau la „exerciţii militare”.

Imaginea articolului Atac şi din Belarus. CNN: Trupe şi vehicule militare au intrat în Ucraina dinspre Belarus

 

Gabriel M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *