luni, septembrie 16

Starea de alertă nu va mai fi prelungită. Pandemia COVID – 19 este pe sfârșite

Starea de alertă nu se mai prelungește după 8 martie - CT100.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că autoritățile au decis că starea de alertă să nu fie prelungită după 8 martie, iar o serie de restricții să fie eliminate. El a spus că lista restricțiilor va fi făcută publică de guvern. Președintele a mai spus că decizia a fost luată pentru că ”pandemia de Covid e pe o pantă accelerat descendentă, iar valul 5 e aproape de a se termina”.

 

,,Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate. Faptul că astăzi putem vorbi de o nouă etapă, care înseamnă cel puțin finalul acestui val pandemic se datorează în bună parte și măsurilor eficiente de prevenție adoptate de autorități.

 

În mod evident, nu am fi putut reuși fără responsabilitatea cetățenilor, fără solidaritatea românilor care în marea lor majoritate au înțeles și au respectat regulile Pandemia ne-a învățat și lecții pe care trebuie să le valorificăm. Și poate cea mai importantă este cea a solidarității.

 

Am oferit ajutor celor aflați în nevoie și am primit sprijin de la parteneri europeni când ne-am confruntat cu probleme majore Ceea ce vreau să subliniez este că rămânem vigilenți și pe mai departe. Obiceiurile bune de prevenție, dobândite în ultimii doi ani, trebuie menținute”, a spus președintele României.

 

Gabriel M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *