duminică, septembrie 8

VIDEO | Tecuci, punct intermediar pentru țigările de contrabandă

Orașul Tecuci a ajuns ținta unui documentar marca „România te iubesc”, după ce 6 persoane au  săvârşit infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

 

Gruparea  introducea masiv țigări în România cu ajutorul unor cisterne de carburanți, care chipurile, veneau la noi, de la Chișinău, ca să ia motorină de la Rafinăria de lângă Ploiești. De fiecare dată intrau pe la vama Sculeni.

Însă până să ajungă la rafinăria de la Ploiești cele două autocisterne opreau de fiecare dată la ieșirea din Tecuci, unde lăsau baxurile cu țigări într-un depozit cu țigări aflat în spatele unei benzinării dezafectate.  Mai mult decât atât, cisternele mergeau însă în județul Prahova, încărcau carburanți și se întorceau în Republica Moldova pentru a nu da de bănuit. Țigările lăsate în Tecuci se împrăștiau apoi în toată țara, dar ajungeau și in vestul Europei. 

 

Pentru ca depozitul să nu fie dezvăluit celor ce cumpărau țigări cu portbagajul, gruparea se folosea de alți doi șoferi, care încărcau cartușele în 2 dubițe, ținute parcate pe un teren, la intrarea în comuna Tișița, la 20 de kilometri de Tecuci. Acolo aveau loc și vânzările către terți, care duceau marfa până la Constanța. Cu aceleași dubițe, țigările erau transportate și într-un al doilea depozit, aflat la Focșani, unde erau încărcate într-un TIR care să ajungă apoi în Italia. Protagoniștii, Cucoș M, Țurcanu I, Bordeniuc A, Foltea N, Dorin G și Lupu G, au fost filmați, interceptați, arestați și condamnați.

Gabriel M.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *