vineri, septembrie 20

Opinia unui profesor universitar cu privire la scandalul dintre PNL si PSD la nivelul județului Galați

„Gluma se îngroașă și devine nesimțire. Crasă!

 

Nici în această dimineață, cei 12 consilieri județeni PNL nu s-au prezentat la ședința extraordinară a C.J. Galați. Pentru a treia oară!

 

În acest fel, cele două proiecte vitale pentru realizarea Centurii ocolitoare a municipiului Galați nu pot fi adoptate. Și mai este nevoie de un singur vot! (Fiind vorba de hotărâri de patrimoniu este nevoie de votul a două treimi dintre consilierii județeni, plus președintele C.J. Adică 24 de voturi. Dar PSD, PMP și ALDE adună doar 23). Riscul ca cele 30 de milioane de euro, fonduri europene, să fie pierdute este tot mai mare!

 

Se impun, totuși, câteva observații. Făcute cu imparțialitate!

 

  1. Este clar că decizia aparține șefului PNL Galați, George Stângă, principalul responsabil (alături de Bogdan Rodeanu) pentru eșecul PNL-USR la alegerile locale din 2020, când PSD a devenit mai puternic ca niciodată, în Galați.

 

Supărat că prietenul său, primarul PNL de la Tecuci, nu-și vede votat bugetul municipiului pe anul în curs, Stângă impune consilierilor județeni PNL să boicoteze ședințele C.J. Galați! Dintre aceștia, nu se găsește măcar unul să-și înfrunte șeful! De fapt, dacă ar ridica capul, automat și-ar pierde mandatul de consilier. Apoi, ce pretenții să avem de la oameni care au acceptat să fie puși pe listă de Stângă, în spatele unui personaj ca Cătălin Moroșanu?! (cacofonii intenționate!).

 

  1. Pe de altă parte, președintele C.J., Costel Fotea, care amenința azi că „va convoca ședințe extraordinare cât timp va fi nevoie”, ar trebui să aibă în vedere:

 

– a trecut pandemia! Ședințele se pot desfășura cu participarea fizică a consilierilor. E altceva să-ți exprimi punctele de vedere față în față!

 

– este președintele interimar al PSD Tecuci. Este inadmisibil ca un asemenea municipiu să nu aibă votat bugetul pe anul în curs nici acum, aproape de jumătatea anului! Asta dincolo de amatorismul (ca să nu spun lichelismul) jalnicului primar PNL de la Tecuci.

 

– nu contestă nimeni proiectele importante pentru dezvoltarea județului, realizate în mandatele actualului președinte. Dar Galațiul nu este moșia absolut nimănui! Este nevoie de dialog și negociere cu absolut toți consilierii județeni. Pe toată durata mandatului!

 

P.S. Mai sunt multe de spus. Doar pe scurt:

 

– PSD și PNL sunt împreună la guvernare. Se înțeleg de minune când trebuie să-și împartă sutele, miile de posturi prin ministere, în consilii de administrație, la prefecturi și instituții deconcentrate. Să pună mâna să colaboreze și în C.J. Galați!

 

– cred că este momentul ca primarii PNL din județ să-l atenționeze pe Stângă să înceteze cu circul iresponsabil privind boicotarea ședințelor C.J. Altfel, la alegerile din 2024, vor răspunde în fața alegătorilor. Cu propriile mandate!” Adaugă profesorul universitar Petrea Ionel pe pagina sa de socializare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *