joi, septembrie 19

Se dublează numărul de școli incluse în programul „Masă caldă ” pentru elevi



Programul „Masa caldă” şi-a dovedit de la an la an beneficiile pentru copii. Este un program ce vine în sprijinul familiilor, al celor mici, dar care contribuie şi la reducerea abandonului şcolar. Acesta este un proiect pe care îl susţin şi despre care am spus că trebuie extins la cât mai multe şcoli din ţară în următorii ani!

De aceea, Ministerul Educaţiei a iniţiat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă prin care Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolari şi elevi se derulează şi în anul şcolar 2022-2023, fiind extins, în acelaşi timp, de la 150 la 300 de şcoli. Potrivit proiectului, comparativ cu anul şcolar 2021-2022, limita valorică zilnică se majorează cu 50%, de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar.

În luna februarie, Guvernul condus de Nicolae Ciucă a alocat peste 66 de milioane de lei pentru a derula acest program şi în semestrul al II-lea al anului școlar. La nivel național, de acest program beneficiază 68.000 de preșcolari și elevi din 150 de școli.

Prin astfel de programe se poate preveni excluziunea socială, abandonul şcolar şi se contribuie la îmbunătățirea performanţelor şcolare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *