sâmbătă, septembrie 21

FOTO | Furtuna de marți seară a făcut prăpăd la Umbrărești. Zeci de solarii puse la pâmănt

Furtuna de marți seara a făcut prăpăd la Umbrărești. În satul Umbrărești Vale, o tornadă a pus mai multe solarii la pământ. Oamenii sunt disperați. Furia naturii le-a luat singura lor sursă de venit.  Pline cu ardei și castraveți, gata de dus la piață, solariile au fost distruse de vântul puternic, care a bătut cu peste 100 km/h. 

 

În localitate sunt afectate peste 25 de solarii, însumând o suprafață de peste 10 hectare. Primarul localității, Ionel Stratulat a început să facă demersuri încă de ieri, pentru ca oamenii să primească ajutoare. Mâine, în comuna mai sus menționată,  va veni o comisie de la Galați, care va evalua pagubele. Oamenii speră ca să primească înapoi măcar 50% din valoarea pagubelor, care în unele locuri se ridică la 3 miliarde de lei vechi.

 

Reamintim faptul că timp de două ore, în data de 9 august, intervalul orar 20:00 – 22:00, comuna Umbrărești a fost sub un cod portocaliu de vijelii. Aversele torențiale au acumulat peste 40 de litri pe metru pătrat. Practic, a plouat cât pentru toată luna august. 

 

Un articol de Gabriel M

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *