joi, septembrie 19

Premieră în județul Tulcea. Un primar a fost demis prin referendum

Duminică, 21 august, în comuna I.C. Brătianu a avut loc referendumul pentru demiterea primarului Alexe Iordan.

Dintr-un total de 992 de alegători înscriși pe listele electorale permanente, la referendum au votat 327, prezența la vot fiind de 35,46%, conform datelor furnizate de către Autoritatea Electorală Permanentă.

Astfel s-au îndeplinit condițiile pentru validarea referendumului, fiind nevoie ca prezența la vot să fie de 30% din numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale permanente.

Conform numărătorii paralele desfășurate imediat după închiderea urnelor, din cele 327 de voturi, 300 au fost în favoarea demiterii primarului Alexe Iordan.

Referendumul de la I.C. Brătianu reprezintă o premieră pentru județul Tulcea, fiind prima dată în 32 de ani când un primar este demis pe această cale.

”Ce să vă zic, noi în acte am trecut 28 de probleme principale, dar ele sunt peste 100. Domnul primar Iordan Alexe e ales din 2016. De 5 ani nu face decât să acapareze pământ şi bunuri pentru el. Are deja 100 de hectare de pământ strâns. De 6 ani de când este primar nici măcar o investiţie nu a terminat.

În ianuarie anul acesta ar fi trebuit să facă recepţia unui sistem de eficientizare a iluminatului, practic doar a înlocuit nişte lămpi de pe stâlpii din centrul comunei cu unele mai econome, pe un proiect de 400 mii lei… Dar baza sportivă e abandonată, canalizarea la fel…”, a declarat Viorel Chiriţă, fostul primar, pentru Radio Delta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *