joi, septembrie 19

88.000 de gospodării pot beneficia GRATUIT de conectare la rețeaua de apă și canalizare

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță lansarea primei runde de înscriere pentru a atrage fonduri în cadrul programului „Prima Conectare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare”, finanțat din PNRR, potrivit unui comunicat de presă al instituției. Astfel, operatorii și primăriile pot depune cereri de finanțare la AFM, valoarea maximă eligibilă fiind de cel mult 1.900 euro/gospodărie și/sau branșată la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare, fără TVA.

Alocarea financiară acordată prin PNRR pentru lucrările de branșare/racordare a gospodăriilor vulnerabile la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare din cadrul Investiției I3 este de 168 milioane euro. Rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului fără TVA.

Prin Programul denumit generic Prima conectare la apa si canalizare, se doreste bransarea/racordarea la sistemul public de alimentare cu apa si/sau de canalizare a 88.400 gospodarii. Finantarea se va acorda nerambursabil, in cuantum 1.900 euro/gospodarie, reprezentand 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Masura vizeaza sprijinirea familiilor si persoanelor singure cu venituri reduse (care au media veniturilor banesti nete lunare sub salariul minim brut pe tara garantat la plata pe membru de familie) pentru plata cheltuielilor de bransare/racordare la sistemul public de alimentare cu apa si/sau de canalizare.

Solicitantul finantarii poate fi operatorul de servicii de utilitati publice sau operatorul regional de servicii de utilitati publice, care sunt eligibili sub conditia incheierii de parteneriate calitate Lideri), Cu UAT sau cu AIM. Criteriile de eligibilitate trebuie respectate atat de solicitant, cit si de parteneri.

Mai multe detalii pe www.afm.ro

Sursă: Economedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *