joi, septembrie 19

Ca în filmele cu proști. Un cetățean a fost eliberat după ce a pus un polițist local la pământ

Au apărut noi informații legate de incidentul în care poliția locală Tecuci a fost implicată joia trecuta. Dintr-un comunicat de presă al Poliției Locale Tecuci reiese faptul că un bărbat recalcitrant deranja liniștea publică pe o stradă din oraș.

Bărbatul a fost condus la sediul instituției, pentru a fi legitimat. Persoana a început să înjure și sa amenințe întreg personalul. După ce s-a oprit din înjurat și amenințat, a fost lăsat să plece acasă.

Nici gând de așa ceva. A așteptat în fața sediului, până când un polițist a ieșit în drum. Bărbatul recalcitrant s-a năpustit pe polițistul local, l-a pus la pământ și a încercat să-i ia arma. În acest timp, polițistul local reușind sa tragă 4 focuri de armă, pentru a-l speria pe bărbat și pentru a-și alerta colegii.

De aici reiese slaba pregătire a polițiștilor și incompetența conducerii. Cum este posibil ca un polițist să tragă focuri de armă în plină zi, pe o stradă circulată? Cum este posibil ca un bărbat care amenință să fie lăsat să plece?

Mai departe, bărbatul a fost condus din nou în sediul instituției, unde a fost liniștit și descătușat. A fost descătușat după ce a pus un polițist local la pământ. Între timp, la sediu a ajuns și familia, unde în prezența sa, bărbatul a fost lăsat să plece.

A plecat doar până la poartă, atât. Bărbatul după ce a văzut ca este din nou liber, a început să amenințe din nou personalul. Abia atunci, după ce bărbatul a fost lăsat liber de trei ori, au fost alertați și polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

Acest caz este de o incompetență maximă. Dacă în acel timp, bărbatul lua arma polițistului local și începea să tragă? Cine răspundea? Dacă în acel timp, bărbatul ataca alți oameni? Cine răspundea?

După acest caz, a fost deschis dosar penal pentru ultraj și uz de armă fără drept, dosarul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci. Procurorii vor trebui să stabilească în ce condiții a folosit polițistul local arma.

Comunicat Poliția Locală Tecuci


„În data de 24.11.2022, în urma unui apel telefonic, care sesiza că o persoană de sex masculin deranjează liniștea publică pe B-dul Victoriei, patrula poliției locale s-a deplasat la locația indicată, l-a găsit pe cel în cauză și, deoarece acesta nu vroia să se liniștească, a fost condus la sediul instituției.

Încă de la intrare, acesta s-a manifestat violent, înjurând, amenințând și chiar mimând gesturi de lovire asupra polițiștilor locali. Toate încercările de a-l calma s-au dovedit în zadar, acesta alternând perioadele de discuții amiabile cu cele de agresiune verbală și fizică.

Cu greu acesta a acceptat să prezinte cartea de identitate.


Într-o perioadă mai ”liniștită”, acesta a fost convins să se deplaseze spre domiciliu.


La puțin timp, când unul dintre polițiștii locali de serviciu a ieșit în stradă, acesta s-a năpustit asupra lui.

Polițistul local l-a avertizat să se oprească trăgând un foc de armă în aer, fără nici un rezultat, persoana respectivă doborând-l la pământ și încercând chiar să-i ia arma.

În această situație, polițistul local a mai efectuat trei focuri, atât cu scopul de a-l avertiza pe atacator, cât și de a alarma colegii din sediu.

Datorită zgomotelor produse de focurile de armă, polițiștii locali din sediu s-au sesizat, au ieșit afară și au reușit să-l imobilizeze pe atacator și apoi să-l încătușeze.

A fost condus din nou în sediul instituției, unde a fost liniștit și descătușat. După ce a fost anunțată familia și ea s-a prezentat la sediul instituției, atacatorul a fost lăsat să meargă împreună cu aceasta la domiciliu.

Nici acum, însă, acesta nu s-a liniștit, din stradă amenințând cu moartea întregul personal.


În urma acestui eveniment, Poliția Locală Tecuci a întocmit documentele necesare pentru continuarea cercetărilor de către organele competente.”

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *