miercuri, octombrie 16

Mafia balastierelor din județul Galați, acoperită de mafia din PNL

 

În județul Galați există o caracatiță foarte dezvoltată când vine vorba de balastiere. Totul este acoperit și susținut de cei de la putere.

 

Lipsa personalului specializat pe zona de pază a cursurilor de râu din albia sau malurile cărora se extrag materialele balastiere, a dat naștere unui adevărat fenomen infracțional. Grupările infracționale constituite juridic controlează de ani buni întregul județ, sub protecția partidelor politice.

 

Șefii instituțiilor, puși politic de PNL, știu în amănunt cine și unde își desfășoară activitatea infracțională, dar măsurile luate nu pot atinge eficiența menită pentru a stopa extragerile ilegale de agregate minerale.
 

 

Astfel, societăți comerciale care au ca obiect de activitate vânzarea de material balastier și-au făcut un obicei “penal” din a exploata albiile cursurilor de apă, de unde încarcă material pe care îl valorifică, furând și eludând în același timp orice răspundere în fața statul prejudiciat.
 

 

În județul Galați, cea mai gravă situație este la Umbrărești, unde o firma continuă să exploateze agregatele minerale sub paravana înființării de iazuri piscicole. Înființarea acestor iazuri este varianta cu care firmele obțin avizele necesare.

 

În satul Condrea, la acest moment sunt nu mai puțin de 3 lacuri care trebui sa fie iazuri piscicole. Mai nou, o să apară iazul piscicol cu numărul 4. Firma a obținut avizele necesare, iar în următorii 5 ani, perioada de estimare a lucrărilor se va putea excava liniștit.

 

Ca și celelalte iazuri ce sunt la acest moment în Umbrărești, antreprenorul va trebui să populeze cu pește. Însă, din informațiile noastre, nici urmă de pește în iazurile existente. Localitatea Umbrărești ar trebui să fie o localitate cu specific pescăresc, unde locuitorii să prindă peștele din iazuri și să-l vândă mai departe la piață.

 

Din păcate sunt doar vise. Conducerea mafiotă din județul Galați și baronii locali vor continua să își facă jocurile în continuare.

 

Vezi aici legăturile PNL-ului cu mafia balastierelor.

 

Vezi aici cazurile asemănătoare cu iazurile piscicole din țară.

 

Galerie foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *