vineri, septembrie 20

Update | Au fost extinse cercetările în dosarul „Bustul lui Ștefan cel Mare”. Complici, funcționarii din primărie

Update 29.11.2023

S-ar răscoli în mormânt sculptorul Dan Mateescu dacă ar ști că incapabilii din Primărie nu au fost în stare să aibă grijă și să valorifice o sculptură cu o însemnătate deosebită pentru orașul Tecuci.

Parchetul de lângă Judecătoria Tecuci a dispus extinderea urmăririi penale și pentru infracțiunea de delapidare, urmând să fie administrate și alte probe pentru a se stabili circumstanțele în care s-a săvârșit infracțiunea, se arată într-un răspuns dat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci către redacția Tecuceni.

Potrivit surselor noastre, complici sunt funcționarii Primăriei care nu au asigurat cu atenție depozitul în care se afla bustul lui Ștefan cel Mare.

Potrivit articolului 295 din Noul Cod Penal, delapidarea este însușirea, folosirea sau traficarea de către un funcționar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează, și se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.

Știre inițială, data 12.01.2023

A trecut un an de zile de când orașul Tecuci a ajuns pe principalele canale tv, după ce o statuie a fost furată dintr-un depozit. La sfârșitul lunii ianuarie a anului trecut, incompetenții din primărie și-au adus aminte că undeva, printr-o magazie este o statuie care așteaptă de mai mulți ani ca cineva să o bage în seamă.

Statuia, al cărei sculptor este regretatul Dan Mateescu trebuia să fie pusă pe un soclu la intrarea în orașul Tecuci. După mai mulți ani, în sfârșit, statuii i-a fost găsit un scop. Când să fie în sfârșit scoasă din depozit, s-a constatat că artefactul nu mai era. Dispăruse.

Disperat, Grigore, fostul șef de la GEGI, actual păstor al orașului Tecuci declara că el personal se va duce și va depune o plângere, iar hoții vor răspunde.

Dar care hoți? După mai bine de un an de zile, dosarul penal pentru furt este încă în lucru, iar până la acest moment identificarea autorilor și tragerea lor la răspundere este în curs, transmite Parchetul de pe Lângă Judecătoria Tecuci.

Probabil făptașii se găsesc la adresa Strada. 1 Decembrie 1918, Nr.66, Tecuci. Mai cercetăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *