marți, septembrie 17

Au început măsurătorile pentru aeroportul Galați-Brăila

„În prezent, în cadrul 𝗽𝗿𝗶𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗶𝘂 𝗺𝗮𝗷𝗼𝗿 care se realizează pentru construirea la Galați a unui 𝗮𝗲𝗿𝗼𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗱𝗲 𝗽𝗮𝘀𝗮𝗴𝗲𝗿𝗶 𝘀̦𝗶 𝗱𝗲 𝗺𝗮̆𝗿𝗳𝘂𝗿𝗶, se fac investigații geotehnice, geoelectrice și seismice, de măsurare a rezistenței solului și de determinare a capacității portante.

Astfel, a început deja etapa de realizare a forajelor, fiind necesare cel puțin 14 astfel de foraje, la o adâncime de aproximativ 20 de metri.

În primele luni ale acestui studiu, cele 𝟭𝟳 𝗳𝗶𝗿𝗺𝗲 implicate în realizarea acestei importante documentații trebuie să realizeze deja, într-o primă fază, mai multe cercetări și analize: geotehnice, topografice, privind utilitățile existente și disponibilitatea materialelor, arheologice, hidrologice, de trafic și hidrogeologice.

Este pentru prima oară când se realizează un astfel de studiu, la finalul căruia vom afla date esențiale despre acest 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁 𝗺𝗮𝗷𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝘇𝗼𝗻𝗲𝗶 𝗚𝗮𝗹𝗮𝘁̦𝗶-𝗕𝗿𝗮̆𝗶𝗹𝗮”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Aeroportul va deservi întregul bazin de populație al Moldovei, până în zona județului Bacău și va conecta zona de Sud-Est a României cu centrele economice importante precum Timișoara sau Cluj dar și cu zona internațională de zbor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *