”Sindromul unui singur mandat” face referire la faptul că ultimii doi primari ai Tecuciului, Gerhard Țuchel și Constantin Hurdubae, chiar dacă au avut anumite realizări, tot au fost taxați la urne din cauza atitudinii lor sfidătoare la adresa tecucenilor.
Orice politruc care s-a urcat pe scaunul de edil s-a trezit ”îmbătat” de o putere nemaiîntâlnită și care îl orbește și transformă într-un veritabil baron local.
La Țuchel a fost clar, pasul de la primar de comună la primar de municipiu a fost mult prea rapid, chiar dacă a fost un bun gospodar, administrator, și un politician abil, s-a dovedit că egoul și atitudinea sfidătoare nu îți aduc voturi, ci din contră, te trimit pe locul 3 după patru ani de mandat.
Cu Hurdubae totul se rezumă la faptul că scaunul de edil a fost pur și simplu mult prea mare, iar saltul de la șomer la ”conducătorul a 30.000 de destine” a fost fatal.
Amândoi au avut realizări concrete, de la reabilitarea completă a unor străzi principale și secundare, construirea unui CPU (Compartiment de Primiri Urgențe) nou în cadrul spitalului, la înființarea unui nou parc (Parcul Dendrologic) sau construirea de la zero a unor noi grădinițe (nr.15 și …)
Pe lângă cele concrete (unele fiind vizibile și astăzi), au fost lăsate moștenire și zeci de proiecte depuse pe fonduri europene sau naționale printre care: reabilitarea sediului Primăriei, reabilitarea clădirii liceului nr.2, reabilitarea clădirii școlii nr.10, construcție stadion nou, etc.
Revenind la sindromul care circulă prin Primărie, doar uitându-te în trecut poți anticipa viitorul.
Altfel spus, puterea nemaiîntâlnită de care s-a lovit și mai tânărul edil Grigore Costin i-a luat mințile, iar cultul personalității cultivat de Țuchel în PNL Tecuci a fost reînviat.
Concluzia rândurilor de mai sus este următoarea: Tecucenii sunt o tipologie mai aparte care nu se lasă cumpărați cu lucrări de proastă calitate făcute înainte de campanie și nici cu proiecte însușite de la fostele administrații.
Anul 2024 va fi unul foarte interesant, plin de polițe care vor fi plătite, un an al judecății la rece a promisiunilor care au fost transformate în fapte și mai ales a celora care nu au fost realizate din motive care duc mai mult în sfera incompetenței decât în cea a neputinței.