marți, octombrie 1

Colegiul Național „Spiru Haret” este cel mai bun liceu din Tecuci și în anul 2023

În data de 19 iulie 2023 au fost publicate repartizările computerizate pentru candidații înscriși la liceu în sesiunea de vară 2023. 

Conform statisticilor furnizate de portalul Ministerului Educației, ultima medie de înscriere și admitere în cadrul Colegiului Național „Spiru Haret” din Tecuci a fost 8.17 pentru profilul umanist și respectiv 8.72 pentru profilul real (matematica-informatică).

În cazul Colegiului Național „Calistrat Hogaș” din Tecuci, elevii au fost admiși chiar și cu medii sub 8, respectiv 7.52 în cazul profilului umanist și respectiv 8.02 pentru profilul real (matematică-informatică).

În cazul celor două colegii cu profil real din Tecuci, mediile de admitere au scăzut comparativ cu anul 2022, unde, pentru CNSH Tecuci (liceul 1), ultima medie de admitere a fost 8.46.

CNCH Tecuci (liceul 2) se află într-o continuă scădere în privința candidaților și a promovabilității pentru examenul de maturitate, raportând pentru anul 2023 doar 3 medii peste nota 9.5 (inclusiv), comparativ cu o valoare dublă în cazul liceului concurent (CNSH).

Indiferența actualei conduceri a condus în ultimii ani la o scădere majoră a calității educației în cazul Colegiului Național „Calistrat Hogaș” Tecuci, după ce în anul 2017 a fost numit la conducerea instituției un profesor de sport, pentru a coordona activitatea unui colegiu TEORETIC.

Cu toate că sportul și matematica nu au în comun decât cifrele de pe tabela de marcaj, tinerii aleg cu prioritate alte opțiuni în detrimetul unui liceu teoretic cu potențial de viitor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *