marți, octombrie 1

ITM Galați. 8 produse retrase de pe piață în urma verificărilor în teren

Inspectoratul Teritorial de Muncă (I.T.M.) Galați a desfășurat în al doilea trimestru al anului 2023 acțiuni de control în domeniul de supraveghere a pieței în cadrul Campaniei Naționale de supraveghere a pieței produselor industriale din domeniul de competență al Inspecției Muncii.

În programul de control din al doilea trimestru al anului 2023 au fost introduse următoarele categorii de produse: echipamente individuale de protecție (mănuși, măști, combinezoane, căști de protecție, bocanci de protecție), pompe proiectate utilizate în mediu ATEX, malaxoare pentru beton sau mortar (betoniere) și explozivi de uz civil.

În trimestrul al doilea al anului 2023 inspectorii de muncă cu atribuții de control în domeniul supravegherii pieței din cadrul I.T.M. Galați au efectuat vizite de inspecție la 25 agenți economici și au evidențiat în baza de date la nivel național 126 produse. Au fost depistate 8 produse neconforme pentru care au fost dispuse 6 avertismente însoțite de sancțiunea complementară de retragere de pe piață a produselor respective până la asigurarea conformității acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *