marți, octombrie 1

FOTO. Punct de prim ajutor în condiții mizere la Tecuci

Repartizată la centrul de prim ajutor în caz de caniculă de la Sala de Expoziţii din Tecuci, o asistentă medicală face haz de necaz de felul în care a găsit locaţia, total lipsită de… orice!

Dacă aveţi treabă prin oraş şi vi se face rău de la căldură, vă poftesc aici.
Numai că vă rog să vă aduceţi un pat de acasă, pentru că vă voi întinde pe jos.
Apă dacă doriţi, vă rog să veniţi cu un burete şi ceva detergent ca să putem spăla dozatorul care, după cum se vede, este infect.
Vă rog să vă aduceţi şi o trusă de prim ajutor pentru că eu nu am decât tensiometrul personal.
Dacă vreţi să staţi cel puţin 2 ore să vă răcoriţi, aşa cum sunt indicaţiile ministrului sănătăţii, vă rog să vă aduceţi un scaun de acasă.
Acestea fiind spuse, sper ca organele abilitate, în speţă DSP, ITM şi eventual prefectura, să se sesizeze şi să ia măsuri.
Vă aştept cu drag.
P.S. să vă aduceţi şi o toaletă ca nu s-a inventat la Tecuci.”

Imaginile au fost preluate și de presa județeană, punând în evidență incapacitatea administrației liberale de a gestiona o situație critică pe timp de caniculă.

Avertizările meteo privind temperaturile ridicate din perioada imediat următoare nu îl sperie pe conducătorul orașului, persecutând asistenții medicali prin condițiile josnice și lipsa de echipamente și de consumabile.

Plasă de găini pentru delimitare! Atât au putut pregăti la ordinul primarului, personalul abilitat să acționeze în astfel de situații.

Până la ora redactării materialului, situația din teren cu privire la punctele de prim ajutor COORDONATE DE PRIMĂRIE, nu s-a schimbat. Condițiile de lucru ale personalului medical sunt aceleași iar din când în când, câte un muncitor din primărie se asigură că doamnele asistente NU au plecat acasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *