vineri, septembrie 13

Un tecucean va reprezenta România la Campionatul Mondial de Rugby!

Lotul României care ne va reprezenta la Cupa Mondială de Rugby a fost afișat, competiția se va desfășura în Franța, perioada 8 septembrie – 8 octombrie 2023. Lotul, afișat în ordinea alfabetică, începe cu tecuceanul nostru Florin Bărdașu. De loc din comuna Negrilești, el a fost îndrumat spre rugby de profesorul de sport Mihăilă, la rândul lui fiul unui cunoscut rugbyst tecucean.

Florin Bărdașu a fost pregătit la Clubul Sportiv Școlar Tecuci de profesorul Genu Popa, un om care trăiește, se hrănește și respiră numai Rugby. Florin a făcut repede pasul spre cunoscutul club Steaua București, fiind mai întâi remarcat de alte cluburi importante din țară.

În urmă cu câțiva ani, fiind invitat la sărbătorirea a 30 de ani de rugby la CSS Tecuci, l-am întrebat pe antrenorul Genu Popa ce a făcut în ultimii 30 de ani, pentru Tecuci și sportul tecucean. A chemat lângă noi câțiva participanți la eveniment și i-a rugat să-mi spună cum se numesc și unde joacă.

Primul a fost prezentat Florin Bărdașu, care a spus că joacă la Steaua dar și în lotul României, apoi Ionuț Donici – Steaua și Știința Petroșani, Dorin Manole – Baia Mare, Laurențiu Nica – Baia Mare și Timișoara și așa mai departe.

Profesorul Genu Popa se află în pragul pensionării. Nu știm cât va mai sta, dar dorim ca odată cu plecarea lui să nu se stingă flacăra rugbyului tecucean. Să încercăm să sprijinim pe cât se poate activitatea acestui club!

Felicitări Florin Bărdașu, felicitări Genu Popa pentru tot ce ați realizat! Cred că oricare antrenor din țară, dorește să se mândrească cu realizările lui, un sportiv în lotul țării, participant la o Cupă Mondială, chiar dacă va juca în grupă cu echipe puternice precum Irlanda, Africa de Sud, Scoția și Tonga.

Să nu uităm nicicând celebrele vorbe ale marelui crainic Cristian Țopescu: „Important este să participi”.

Succes Florin, succes România!

Iancu Aizic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *