duminică, septembrie 8

Proiecte de investiții din fonduri europene demarate în comunele Matca și Cudalbi

O investiție de mare interes am remarcat la Matca, acolo unde primăria a lansat în licitație un proiect cu finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare pentru executarea de lucrări (inclusiv furnizarea de echipamente și dotări) în vederea producerii de energie din surse regenerabile, estimat la 3,2 milioane de lei.

La Cudalbi, modernizarea sistemului de iluminat public a fost ofertată de asocierea Vodafone Romania – Urbioled SRL pentru 1,93 milioane de lei, în vreme ce la Liești există preocupare pentru amenajarea a trei kilometri de piste de biciclete pe partea dreaptă a DN 25, costul investiției fiind de aproximativ 2,2 milioane lei. Lucrările includ și amenajarea a două stații de reîncărcare a vehiculelor electrice, existând trei oferte ale constructorilor în acest sens.

În plus, la Schela, creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei la Școala „Lascăr Catargiu” au fost estimate la 2,88 milioane de lei, exclusiv TVA, în timp ce la Scânteiești se dorește eficientizarea, cu fonduri PNRR, a sediului administrativ din satul Fântânele, în valoare de 1,95 milioane de lei. Oferta companiei Perfecta Impex SRL este în evaluare până la 15 septembrie, conform datelor din SICAP.

În schimb, la Bălășești, reabilitarea centrului integrat comunitar a fost deja atribuită asocierii vasluiene Frenauto Universal SRL – Urban Proiect SA, la o valoare de 971.000 de lei, plus TVA. Nu în ultimul rând, comunele Smulți și Vârlezi derulează un parteneriat pentru achiziționarea a două microbuze electrice destinate elevilor, costurile fiind de aproximativ 2,46 milioane de lei.

Per total, cumulând datele din SICAP, în cele 18 comune gălățene discutăm despre investiții ce totalizează nu mai puțin de 180,76 milioane de lei, exclusiv TVA, echivalentul la zi a peste 36,5 milioane de euro.

Sursă: Viața Liberă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *