Mafia șpăgilor | Un gălățean uns șef politic, reținut pentru luare de mită


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 04 septembrie 2023, a inculpatului MERAN DORIN, comisar-şef al Comisariatului judeţean Tulcea din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, potrivit unui comunicat de presă

În ordonanţa procurorilor se arată că, în perioada 30 august – 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei şi alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică ori chiar sancţiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăţi comerciale administrată de martor.

La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Inculpatului Meran Dorin i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 05 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, informează DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Dorin Meran a fost numit la conducerea Gărzii de Mediu Tulcea în luna aprilie a acestui an, pe filieră PNL, fiind un apropiat al deputatului de Galați, George Stângă, care este și Președintele Comisiei de Mediu din Camera Deputaților, acesta având un cuvânt de spus privind numirile pe filiera de mediu.

Reamintim că Dorin Meran, în calitate de administrator la SC Metacon Rep SRL, a fost condamnat de Curtea de Apel Galaţi la pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani şi 2 luni, pentru fraudarea de fonduri europene, mai exact pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, deturnare de fonduri şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *