duminică, septembrie 8

FOTO. Șoseaua de Centură a Municipiului Tecuci ar putea fi închisă curând

După ce a „inaugurat” podul de la Brăila pentru care nu știm nici până astăzi care i-a fost contribuția, edilul liberal de la Tecuci se poate pregăti de o nouă ceremonie, suspendarea traficului rutier pe șoseaua de centură a Municipiului Tecuci în vederea realizării unor ample lucrări de reabilitare.

Primele lucrări de reabilitare la nivelul infrastructurii rutiere pentru șoseaua de centură au fost demarate în luna MARTIE 2023, la mai puțin de 6 luni de la inaugurare. La momentul respectiv, CNAIR infirma o posibilă problemă la structura de rezistență a pasarelei, fiind vorba doar de simple remedieri privind infiltrațiile în acostament. Citește mai mult AICI

Astăzi, din cauza nerespectării tonajului MAXIM admis pe drumurile publice de către șoferii de autocamioane, șoseaua de centură, varianta 2 a Municipiului Tecuci, se degradează zilnic.

Problemele la nivelul infrastructurii rutiere au apărut pe două porțiuni de drum, pasarela CF (Rompetrol) și pasarela de acces către E581 pe o distanță de aproximativ 150 de metri.

IPJ Galați confirmă neregulile și declară că a notificat constructorul să soluționeze problema în REGIM DE URGENȚĂ.

Municipalitatea ridică din umeri când vine vorba de asumare și operativitate!

În 8 luni de la inaugurarea drumului de centură s-au raportat peste 10 incidente rutiere, în unele cazuri fiind vorba și de victime cu răni ușoare într-o singură intersecție însă nimeni nu ia măsuri pentru amplasarea provizorie a unui sens giratoriu în intersecția străzilor Ana Ipătescu – Șoseaua de Centură (varianta 2).

Cât ne-a costat drumul de centură

Centura Tecuci preia traficul de tranzit de pe DN 24 Tișița – Tecuci și DN 25 Galați – Tecuci, a explicat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

Proiectul de investiții a fost finanțat din fonduri europene și depus de CNAIR, fiind beneficiarul direct al investiției.

,,A fost deschisă circulația pe Varianta Ocolitoare a Municipiului Tecuci! Traficul rutier de tranzit nu va mai traversa municipiul Tecuci, ceea ce va spori nivelul de siguranță și de confort al locuitorilor și va genera avantaje economice zonei. Varianta Ocolitoare Tecuci are o lungime de 7 km. Finanțată prin POIM, construcția a costat 41,7 milioane lei (fără TVA).”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *