joi, septembrie 19

Ziua Pompierilor din România a fost celebrată astăzi și la Galați

Ziua Pompierilor din România este o sărbătoare anuală care comemorează în fiecare zi de 13 septembrie Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848 la București între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România 13 septembrie, autoritățile administrației publice centrale și locale, agenții economici și instituțiile pot acorda sprijin material și financiar în organizarea și desfășurarea concursurilor profesionale, a ceremoniilor și a altor acțiuni specifice ocazionate de aceste evenimente.

Inspectoratele, formațiile de cadeți, cercurile aplicative de protecție civilă, precum și cercurile „Prietenii pompierilor” participă, cu echipe reprezentative, la concursuri profesionale și sportive internaționale.

Prefectul județului Galați, Claudiu Sorin GAVRIL, a participat astăzi la memoriul dedicat pompierilor din România, alături de domnia sa au fost și alte oficialități județene, precum Costel FOTEA, Președintele Consiliului Județean Galați.

Fie că se confruntă cu incendii masive, inundații devastatoare sau alte situații de urgență, pompierii rămân calmi, dedicați și extrem de competenți în misiunea lor. Sunt mereu la datorie pentru ca noi să fim în siguranță și aleargă spre pericol atunci când majoritatea fug de el.

Le doresc tuturor sincere felicitări, multă sănătate, putere de muncă și succes pentru îndeplinirea nobilei voastre misiuni.
*La mulți ani, bravi pompieri!*

*Să vă întoarceți sănătoși din fiecare misiune! „ a fost mesajul transmis de prefectul de Galați imediat după ceremonie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *