vineri, septembrie 20

Primăria Drăgănești sancționată de Garda de Mediu în urma unei sesizări facute de redacția Tecuceni.com

Update: Redacția Tecuceni.com a primit răspuns în urma sesizării către Garda de Mediu. Primăria comunei Drăgănești a fost sancționată contravențional și au fost luate măsuri imediate pentru readucerea terenului la starea inițială.

Potrivit răspunsului, comisarii au fost în control în data de 26 octombrie.  La verificări a participat și primarul localității Drăgănești,  Liviu Condrache. În urma cercetărilor,  sesizarea noastră a fost confirmată.  Pe marginea drumului au fost găsite mai multe deșeuri.

Stire inițială: Pericolul pentru mediul înconjurător și pentru oameni devine tot mai evident în ultimele luni, pe marginea drumului național 25, la 5km de Tecuci, unde a început să apară încet, încet un munte de gunoi. În ciuda trecerii zilnice a mii de mașini prin zonă, prezența acestui munte de gunoi a fost fie ignorată, fie neglijată.

Compoziția deșeurilor este extrem de diversă, cuprinzând atât deșeuri menajere, cât și reciclabile, dar și deșeuri  generate din construcții și din grădinărit. Aceste deșeuri constituie o amenințare serioasă atât pentru sol și apă, afectând pânza freatică, cât și pentru aer, punând în pericol cele mai importante componente ale mediului înconjurător.

Nu se cunoaște dacă terenul respectiv este privat sau aparține statului, însă acest aspect nu ar trebui să împiedice reprezentanții Gărzii de Mediu să constate situația și să aplice sancțiuni corespunzătoare. Redacția Tecuceni  va atrage atenția asupra acestei probleme urgente și va cere intervenția promptă a autorităților în remedierea acestei situații alarmante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *