luni, septembrie 16

ADMITERE. Jandarmeria Română scoate la concurs 700 de locuri pentru școala militară

Până pe 5 noiembrie 2023, Jandarmeria Galați face înscrieri pentru sesiunea de admitere la cele două școli de subofițeri de jandarmi din Drăgășani, județul Vâlcea, și Fălticeni, județul Suceava.

Pentru această sesiune de admitere, Jandarmeriei Române i-au fost repartizate 700 de locuri, fiecare școală militară având alocate 350 de locuri, dintre care 3 locuri alocate persoanelor de etnie romă și 3 locuri persoanelor aparținând altor minorități.

Pentru admitere, candidatul va susține o probă de evaluare a cunoștințelor, care constă într-un test grilă ce cuprinde: subiecte la limba română (40% din test), limbă străină, engleză sau franceză, la alegere (15% din test), subiecte de legislație specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului (20% din test), subiecte de educație cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții de deprindere a raționamentului logic (15% din test), o probă sportivă, iar în cazul promovării urmează susținerea testării psihologice și efectuarea fișei medicale.

Pentru a participa la examen, candidații trebuie să aibă vârsta de până la 27 ani, împliniți în anul participării la concurs, să fie absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat și media la purtare de cel puțin 9,00.

Durata de școlarizare este de 1 an, iar în această perioadă elevul va efectua stagiul de practică la unitatea în care a fost recrutat. În toată această perioadă, elevul școlii militare de subofițeri de jandarmi beneficiază de cazare, hrană și echipament gratuit.

Mai multe detalii privind condițiile de recrutare sunt de găsit pe site-ul oficial al Jandarmeriei Galați.
Cei interesați se pot adresa Jandarmeriei Galați la numărul de telefon 0236.334152, interior 24407 sau 24535, prin e-mail la adresa: [email protected] sau direct la sediul unității din Galați, strada Traian nr. 451 (zona Metro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *