duminică, septembrie 8

Ultimă oră | România, primul stat din lume care va trimite ajutoare în Fâșia Gaza

Ultimă oră.  În urmă cu puțin timp, România a decis să trimită ajutoare umanitare în Fâșia Gaza. Astfel,  după Egipt, statul nostru este primul din lume care a decis să ajute populația din enclava.

Având în vedere situația de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat și o criză umanitară în Fâșia Gaza, statul român a întreprins măsuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populației civile afectate.

Astfel, premierul României, Marcel Ciolacu, la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență, a convocat astăzi, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Prin hotărârea nou adoptată se acordă asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru populația civilă afectată din Fâșia Gaza, ce constă în produse alimentare și articole de cazarmament, puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Transportul produselor se va realiza cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, pe cale aeriană, prin asistența umanitară europeană respectiv,  a organizațiilor internaționale implicate.

Acum va rămâne de văzut cum vor ajunge aceste ajutoare la oamenii afectați,  având în vedere ca statul Israel a amenințat Egiptul că va bombarda camioanele cu ajutoarele umanitare dacă vor intra în Fâșie fără acordul lor.

Lista ajutoarelor trimise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *