joi, septembrie 19

Povestea Denisei Milea, o tânără tecuceancă pasionată de agricultură

Denisa Milea, o tânără tecuceancă în vârstă de doar 23 de ani, este studentă la Master Managementul Dezvoltării Rurală și licențiată la Facultatea de Agricultură, specializarea Ingineria și Managementul Afacerilor Agricole din Iași. 

Familia Milea deține două solarii în Municipiul Tecuci, ocupându-se cu agricultura încă de când Denisa era copil. Crescând, tânăra a prins drag de această activitate, dorin să ducă mai departe povestea familiei.

„Am ajuns la această facultate deoarece de mic copil am luat contact cu agricultură, vacanțele de vara le petreceam la bunici, ceea ce mi-a dezvoltat dragostea față de agricultură și tot ce ține de acest domeniu. În același timp, și părinții mei lucrează tot în agricultură, fiind legumicultori, având două solarii, înființate în anul 2007, pe o suprafață relativ mică, iar tot de atunci am luat și eu contactul cu această ramură a agriculturii și anume legumicultura”, susține tânăra Denisa.

Experiență în legumicultura și-a format-o în solarii. Tânăra povestește că și-a ajutat părinții în toate procesele necesare plantelor. Deși la început totul părea o joacă, cu timpul a învățat că este o muncă foarte serioasă. A vrut să învețe și mai mult despre acest domeniu, așa că a urmat cursurile Facultății de Agricultură din Iași.

„La început totul părea că o joacă, de la plantarea și până la recoltarea legumelor, dar în timp mi-am dat seama că este un domeniu foarte complex, unde trebuie atât de multă grijă și cunoștință pentru a avea produse de înaltă calitate. Cu toate acestea puțini apreciază munca micilor producători preferând să consume legume din supermarketuri fără a ști neapărat ce consumă”, spune Denisa.

„Avem nevoie de calitate, nu de cantitate!“

Într-un material documentat de publicația Adevărul, Denisa povestește despre cât de importantă este calitatea în toate produsele dar mai ales în produsele agricole.

„Oamenii au nevoie de siguranță și, dacă reușești să le-o oferi, se vor întoarce la ține garantat. Avem nevoie de produse de calitate, nu de cantitate. Avem nevoie de produse naturale. Planul meu pe viitor este de a acumula cât mai multă experiență în domeniu, deoarece niciodată nu este de ajuns. Doresc să înființez această afacere și cred în ceea ce vreau să fac”, a mai spus tânăra.

Sursă: Adevărul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *