Ora de net la Colegiul Național Calistrat Hogaș

Internetul şi noile tehnologii sunt tot mai prezente în viaţa noastră, dar mai cu seamă în viaţa copiilor şi adolescenţilor.

Folosirea în siguranţă a acestor instrumente se impune tot mai mult ca o preocupare în rândul adulţilor, părinţi şi profesori, responsabili de siguranţa celor pe care îi cresc şi educă. Sunt necesare căi şi modalităţi de a creşte gradul de conştientizare în rândul elevilor, cu privire la pericolele care se ascund în spatele navigării în spaţiul
on-line.

Un proiect util în acest sens este Ora de net – „un program european unic în România care promovează utilizarea Internetului de către copii şi adolescenţi într-un mod creativ, util şi sigur”, aşa cum este descris pe site-ul proiectului

În ultima perioadă tot mai multe cade didactice din colegiul nostru aleg să participe la acest proiect prin sesiuni interactive desfăşurate on-line între elevi şi profesori ai şcolii şi voluntari care activează în cadrul proiectului.

O primă sesiune a avut loc în data de 15 februarie, iniţiată de prof. Laura Irimia, iar zilele acestea s-au mai desfăşurat alte două sesiuni, la care au participat prof. Lenuţa Radu, alături de elevii cls. a IX-a F şi prof. Cristina Dumitrache, alături de elevii clasei a VIII-a.

Participanţii au avut ocazia nu doar să afle informaţii utile ci şi să împărtăşească experienţe şi poveşti de viaţă reale, să pună întrebări şi să primească sfaturi pentru gestionarea cât mai corectă a unor potenţiale situaţii de risc.

Dialogurile au fost animate şi au relevat interesul participanţilor pentru subiectele abordate. Elevii au fost sfătuiţi să nu ignore situaţiile de cyberbullying care apar în viaţa personală sau a prietenilor şi cunoştinţelor şi să caute sprijinul adulţilor atunci când nu reuşesc să gestioneze situaţiile întâlnite.

Ignat Daniela-Cecilia, CNCH.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *