sâmbătă, septembrie 7

CJ Galați. Investițiile în spitalele din Galați continuă

Pe data de 13 iunie, în cadrul şedinţei de consiliu, a fost aprobată o investiţie de aproape 5 milioane de euro pentru dotarea Spitalului Judeţean „Sf. Ap. Andrei” din Galaţi cu echipamente moderne pentru diagnosticarea şi tratarea cancerului. Această investiţie esenţială face parte din Programul Sănătate şi va aduce beneficii imense pentru miile de pacienţi din Galaţi şi din întreaga regiune de sud-est a ţării.

„Această investiţie reflectă angajamentul nostru ferm de a îmbunătăţi constant serviciile medicale oferite în judeţul nostru. Galaţiul este un centru de excelenţă în oncologie, iar cu noile echipamente, pacienţii noştri vor beneficia de cele mai avansate tratamente şi tehnologii medicale. Continuăm să luptăm pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale şi investim în sănătate, pentru oameni. Aceasta este doar una dintre numeroasele iniţiative prin care ne propunem să creştem calitatea vieţii în comunitatea noastră”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În cadrul proiectului vor fi achiziţionate următoarele echipamente medicale:

  • Instalaţie de imagistică medicală prin rezonanţă magnetică 3 Tesla (RMN 3T) – un aparat de ultimă generaţie pentru imagini detaliate ale corpului.
  • Instalaţie de tomografie computerizată (CT) – pentru scanări rapide şi precise.
  • Aparat de radiologie cu braţ C – pentru imagini radiologice în timp real, utile în intervenţii chirurgicale.
  • Instalaţie de mamografie digitală cu tomosinteză – pentru detectarea precoce a cancerului de sân.
  • Sistem 3D 4K Videomediastinoscop complet echipat – un aparat de ultimă generaţie pentru examinarea şi diagnosticarea detaliată a zonei mediastinale (partea centrală a toracelui) folosind imagini clare şi precise în 3D şi 4K.
  • Dispozitiv automatizat pentru prepararea medicamentelor oncologice personalizate – pentru tratamente adaptate fiecărui pacient.
  • Sistem medical tip CUSA (Cavitron Ultrasonic Surgical Aspirator) – pentru intervenţii chirurgicale precise.
  • Sistem laparoscopic complet echipat – pentru operaţii minim invazive.
  • Sistem de sigilare vase complet echipat – pentru reducerea pierderilor de sânge în timpul operaţiilor.
  • Linie laparoscopie endourologie 3D 4K – pentru imagini clare şi detaliate în intervenţiile urologice.

Valoarea proiectului „Investiţii în dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, care diagnostichează şi tratează cancer”, este de 24.733.656,88 lei (inclusiv TVA) (5 milioane de euro), din care 2% reprezintă contribuţia proprie, echivalentă cu 494.673,14 lei (inclusiv TVA), informează CJ Galaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *