duminică, septembrie 8

Începe turnarea fundației noului spital care se construieşte la Tecuci


Conform contractului, constructorii au la dispoziție 16 luni pentru execuția lucrării, dar nu este exclus ca noul spital să fie gata mai devreme.

Lucrările la fundația spitalului din Tecuci au început la mai puțin de o lună și jumătate după ce constructorii au început efectiv lucrările pe noul amplasament al noii unități medicale.

Investiția în noua unitate de la Tecuci, în valoare de peste 192,2 milioane de lei (aproximativ 39 milioane de euro), este derulată de Consiliul Județean Galați din fonduri proprii.

Acum începe partea de amenajare a fundației noului spital, în care vor fi forați peste 800 de piloni. Însă, mai întâi, trebuie creată o platformă din balast. Practic, peste 1.200 de mc de balast se vor așterne în prima parte a acestei săptămâni, după care vor începe forajele la peste 7 metri adâncime. Noul spital va avea peste 10.000 de mp (suprafață desfășurată), iar pe acoperiș va fi amenajat și un heliport pentru elicopterul SMURD. Pentru tecuceni, pentru sănătatea oamenilor!”, a precizat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Sunt prevăzute 105 paturi, din care 10 pentru secția ATI

Noul spital va avea trei etaje, spații moderne și dotări de ultimă generație, astfel încât pacienții să fie tratați în cele mai bune condiții. Saloanele vor avea doar câte două paturi, cu grup sanitar propriu, iar pe fiecare etaj va exista și câte o rezervă cu un singur pat.

Mai mult, fiecare secție va avea și câte un salon izolator. Sunt prevăzute 105 paturi, din care 10 pentru secția ATI. De asemenea, vor fi amenajate și patru săli moderne de operații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *