miercuri, octombrie 23

Zeci de mii de lei de la Guvern şi Consiliul Județean pentru cei afectați de inundații

”Într-o ședință de urgență, am aprobat un prim ajutor financiar de 936.000 de lei din fondul de rezervă bugetară.

Din această sumă, 36.000 de lei vor fi direcționați către familiile îndoliate și către comunitățile din Pechea, Costache Negri, Corod, Slobozia Conachi și Suhurlui.

Ne doare profund pierderea celor 6 persoane și suntem alături de familiile îndurerate” a transmis Costel FOTEA, Președintele Consiliului Județean Galați.

Restul de 900.000 de lei vor fi alocați de CJ Galați pentru colectarea și incinerarea animalelor moarte și pentru a ajuta oamenii să-și curețe casele de apă și nămol (cizme, găleți, mături, lopeți și alte instrumente indispensabile în astfel de situații).

Aceasta este o primă sumă pe care am aprobat-o de urgență, cu siguranță vor fi noi și noi ajutoare financiare acordate localităților afectate. Se fac evaluări în teren pentru a se stabili valoarea pagubelor și a despăgubirilor, în funcție de care vor fi alocate noi fonduri.” a continuat Costel FOTEA.

Valoarea totală a primului ajutor oferit de Guvern este de 100 milioane de lei.

Pe lângă suma oferită de Consiliul Județean Galați, și Guvernul condus de Prim-ministrul Marcel Ciolacu a alocat pentru fiecare dintre familiile afectate de inundații care vor primi 10.000 lei și un ajutor suplimentar tot de 10.000 lei, în cazul în care familia a pierdut pe cineva în urma acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *