miercuri, octombrie 23

Mobilizare exemplară a credincioșilor ortodocși din Protopopiatul Tecuci


Mobilizare exemplară a credincioșilor ortodocși din Protopopiatul Tecuci: Tone de apă îmbuteliată, mâncare caldă și conserve, haine și produse de primă necesitate sunt duse zilnic de preoții tecuceni și voluntari către sinistrați!

Tone de apă îmbuteliată, mâncare caldă și conserve, haine și produse de primă necesitate sunt duse zilnic de preoții tecuceni și voluntari către sinistrați.

Ortodoxia Română își vede de treabă, face acte de binefacere, cheamă și organizează voluntarii, salvează monumente istorice, perle ale identității noastre naționale de la pieire. Netulburată. Cum fac și preoții din Protopopiatul Tecuci, Protoierie care ține toate bisericile orașului deschise de la 7 dimineața la 7 seara, pentru a putea strânge ajutoare pentru sinistrați.

Doar într-un singur drum, au plecat ieri din Protoieria Tecuci peste 5 tone de apă îmbuteliată, 2.500 conserve, 650 de pâini, sute de kilograme de alimente neperisabile (orez, faină, ulei etc), produse de igienă, haine, pături, pilote, lenjerii.

Toți preoții organizează colecte, adună voluntari și tot ce se strânge din oraș și împrejurimi pleacă spre oamenii aflați la mare ananghie.

Mobilizarea credincioșilor tecuceni a fost și continuă să fie exemplară”, zice Părintele Protopop Cornel Păduraru, slujitor la parohia Barcea Noua , care ne-a spus că mâine, toți dascălii și cântăreții bisericești din protopopiat, nu mai puțin de 40 de bărbați, vor pleca pentru a curăța bisericile și casele oamenilor afectate de inundații și viituri.

Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin IPS Casian, îi îndeamnă pe toți credincioșii ortodocși să continue să își ajute semenii aflați într-un moment de grea încercare – toate Bisericile sunt deschise și preoții fac tot ce pot pentru a fi alături de credincioșii rămași fără nimic după o viață de muncă.

Scris de Diana-Maria Brăgaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *