miercuri, octombrie 23

Cod portocaliu de viituri până joi

Hidrologii au actualizat codurile de inundaţii pentru râuri din Moldova, astfel încât a fost instituit un Cod portocaliu, care va intra în vigoare joi dimineaţa, la ora 5.00, şi este valabil până la ora 18.00, pentru râuri din judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), sunt vizate râurile din bazinele hidrografice: Bârlad – afluenţii de stânga din aval de Vaslui, Siret – afluenţii de stânga din aval de Lungoci şi Prut – afluenţii din aval de Drânceni.

„Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri. De asemenea, există probabilitatea depăşirii cotelor de apărare. Pentru siguranţa populaţiei, recomandăm respectarea măsurilor dispuse de autorităţile de la nivel naţional, judeţean sau local cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii”, se precizează în comunicatul INHGA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *