miercuri, octombrie 23

Începe depunerea dosarelor pentru încălzire pentru anul 2024

 

Directia de Asistenta Sociala Tecuci informeaza ca se pot depune cererile si declaratiile pe propria raspundere pentru acordarea ajutoarelor de incalzire a locuintei pentru sezonul rece 2024-2025 din data de 14.10.2024 la sediul DAS. Programul de primire cereri:  luni-joi in intervalul orar 8,30-13,00 , iar vineri 8,30-12,00.

           Pot beneficia de ajutor de incalzire a locuintei,  familiile cu venituri   lunare de pana la 1.386 lei pe fiecare membru si persoanele singure care realizează venituri nete lunare până la 2.053 lei.

         Familiile si persoanele singure ale caror venituri sunt de pana la 1386 lei pe membru de familie sau de 2053 lei pentru persoana singura, beneficiaza lunar inclusiv in perioada sezonului rece de un supliment pentru energie in suma fixa acordat in functie de sursele de furnizare a energiei utilizate in cuantum de:

  • 30 lei /luna pentru consumul de energie electrica:
  • 10 lei/luna pentru consumul de gaze naturale;
  • 20 lei/luna pentru consumul de combustibili solizi si/sau petrolieri;

Suplimentul pentru energie se acorda lunar, pe tot parcursul anului si se poate solicita o data cu ajutorul de incalzire.

    Cererea si declaratia pe propria raspundere vor fi insotite de urmatoarele documente:

  • actele de identitate ale persoanei singure, respectiv ale membrilor de familie si certificatele de nastere ale copiilor;
  • factura recenta de furnizare a energiei electrice / gazelor naturale;
  • document care atesta regimul juridic al locuintei: contract vanzare-cumparare, contract de comodat, contract inchiriere, uzufruct viager;
  • documente care atesta veniturile realizate in luna precedenta depunerii cererii: adeverinta de salariat, cupon de pensie luna august 2024, somaj, indemnizatie, pensie alimentara;
  • talonul autoturismului/motocicleta, certificatului de inmatriculare pentru evidentierea vechimii, dupa caz;
  • Adeverinta de la asociatia de locatari din care sa rezulte numarul de persoane care sunt luate in calcul la plata intretinerii;
  • In situatia persoanelor singure/familie care declara ca nu au nici o sursa de venit vor anexa o declaratie pe propria raspundere privind sursa si cuantumul veniturilor din care se intretin.

          Pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței pe toată perioada sezonului rece, noiembrie 2024-martie 2025, solicitările trebuie depuse până pe data de 20.11.2024.

           Pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței aferent sezonului rece 2024-2025, precum și pentru acordarea suplimentelor de energie, în conformitate cu prevederile Legii nr.226/2021 privind stabilirea mǎsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, se ia în calcul cuantumul pensiilor aferente lunii august 2024.

           Astfel, la depunerea formularelor de cerere, dovada veniturilor de pensii este reprezentată de ultimul cupon de pensie emis înainte de recalcularea acestora, respectiv cel din luna august 2024.

Stabilirea dreptului de acordare a ajutorului se face o singură dată, pe întreaga perioadă a sezonului rece, începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective, iar pentru cei care au depus documentele după data de 20, începând cu luna următoare.

Orice modificare, privind numărul de membri sau veniturile realizate se comunică printr-o nouă cerere pentru modificarea cererii de acordare a unor drepturi de asistență socială care va cuprinde în mod obligatoriu actele care dovedesc respectivele modificări.

Descarcă formularul de AICI

Descarcă lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului și a suplimentului pentru energie de AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *