marți, octombrie 1

Investiții guvernamentale și județene de peste 45 milioane de euro, la Tecuci

Guvernul condus de social-democratul Marcel Ciolacu continuă seria investițiilor și în comunitățile locale.

1.  La Tecuci se apropie de finalizare lucrările de la noul stadion municipal. Mai exact este vorba despre o bază sportivă cu suprafață de joc de 105 m x 68 m (cu omologare UEFA), 500 de locuri pentru spectatori, vestiare, parcare autovehicule și autocare, plus un teren multifuncțional pentru handbal, tenis, baschet și volei.

Proiectul a fost depus de către administrația PSD în anul 2019 și aprobat de către CNI în anul 2020. (vezi aici detalii)

Compania Națională de Investiții (CNI) a atribuit, în luna Septembrie 2020 în timpul mandatului fostului edil PSD Cătălin Hurdubae, contractul pentru construirea noului stadion municipal din Tecuci către asocierea Vila SA – Cospro Construct SRL, la o valoare de aproape cinci milioane de lei (circa 1 milion de euro).

Recepția poate să fie făcută de CNI la începutul toamnei, iar arena să devină funcțională tot în acest an.

2.  O altă investiție guvernamentală de care vor beneficia tecucenii este pentru finanțarea unui bazin de înot nou, pe strada Gh. Petrașcu la fostele unități militare.  Este vorba de un bazin atât didactic, dar și de agrement, pentru ca toți tecucenii să aibă acces și la relaxare, și la sport.

Valoarea investiției este 30 milioane de lei (circa 6 milioane de euro) și este suportată de către Guvern prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

3.  Tot din partea Guvernului prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației vor fi construite două blocuri noi tip ANL totalizând 26 de apartamente pentru tinerii tecuceni, pe aceeași stradă Gh. Petrașcu nr. 64-66, la fostele unități militare.

Valoarea investiției este de aproximativ 16 milioane de lei (circa 3,5 milioane de euro), din care peste 10 milioane de lei sunt asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar diferența de la bugetul local.

Noile blocuri vor fi ridicate pe principiul nZEB, concept devenit obligatoriu în construcții, fiind vorba despre clădiri cu consum de energie aproape zero, altfel spus clădiri cu performanță energetică foarte ridicată.

 

4. Pe lângă investițiile guvernamentale prezentate mai sus, Consiliul Județean Galați condus de social-democratul Costel Fotea a demarat procedurile de achiziție publică pentru desemnarea unui constructor pentru o clădire nouă a Spitalului Municipal Tecuci de aproximativ 10.000 de mp suprafață desfășurată, care va fi dotă cu toată aparatura necesară. (vezi aici detalii)

Noul corp al spitalului va fi legat de Corpul UPU existent, printr-un tunel de legătură. În noua clădire a spitalului vor funcționa:

  • Blocul Operator
  • Ortopedia
  • secția de Chirurgie Generală
  • secția ATI
  • secția de Medicină Internă
  • laboratoarele de Radiologie, Imagistică și Analize medicale
  • Camera de Gardă
  • compartimentul de Endoscopie
  • Farmacia
  • Unitatea de Transfuzii Sanguine și compartimentul de Sterilizare

Valoarea acestei investiții, inclusiv a echipamentelor medicale care vor fi achiziționate ulterior, este de peste 35 de milioane de euro, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *