miercuri, octombrie 2

Și după ce mori, este nevoie bani. Nu ai bani, ce faci? Nu te mai îngroapă preotul. Japiță la o biserică din județul Galați. Un preot a încasat 450 de lei pentru a înmormânta o bătrână

 

Și după ce mori,este nevoie de bani. Dacă nu ai bani, ce faci? Nu te mai îngroapă preotul? S-ar putea ajunge ca înmormântarea să se desfășoare în spatele caselor. Un preot de la o biserică din județul Galați a cerut familiei unei bătrâne, care cotizase zeci de ani la biserica din sat, suma de 450 de lei pentru a putea fi înmormântată creștinește.

Familiei i-au fost înmânate două chitanțe. Una în valoare de 200 de lei, reprezentând servicii de înmormântare – 100 de lei” și „donații biserică – 150 de lei”. A doua chitanță, în valoare de 200 de lei, reprezintă o donație pentru reparația bisericii. Întristații menționează că nu au fost de acord cu donarea celorlalte sume, specificând faptul că au dorit să achite doar serviciile pentru înmormântare, adică 100 de lei.

Situația a stârnit indignare în rândul localnicilor, care au exprimat nemulțumirea față de prețurile percepute de biserică pentru înmormântare și față de cerința de a face donații. Unii dintre ei consideră că astfel de practici financiare pot fi abuzive și că biserica ar trebui să fie mai transparentă în privința costurilor asociate serviciilor funerare.

În contextul acestui incident, mulți oameni și-au reamintit de importanța planificării financiare pentru cheltuielile funerare, astfel încât rudele să nu fie supuse unor astfel de situații neplăcute în momentele de doliu. Unii au aplicat la  asigurările de înmormântare pentru a-și proteja familia de povara financiară din astfel de evenimente neașteptate.

Este important ca situații de acest gen să fie aduse în atenția publicului, pentru a promova transparența financiară și etică în rândul instituțiilor religioase și pentru a asigura că drepturile cetățenilor sunt protejate.

Notă: Se raportează astfel de practici ascunse în mai multe biserici din județul Galați și din țară. Scopul știrii este de a evidenția o situație cu caracter general, fără a dezvălui numele bisericii implicate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *