vineri, septembrie 20

Scoala pe pandemie

Nu este de mirare ca vechiul mers la scoala, intalnirile cu colegii, naveta sau obiceiul de a chiuli si-au pierdut farmecul, si au fost inlocuite de statul pe canapea, cu un telefon in mana, elevii fiind prezenti cu numele la ore, sau chiar deloc, pe motivul “nu imi merge internetul”.
   Pe 8 februarie, va incepe al II-lea semestru al anului scolar 2020-2021, in care elevii vor merge la scoala in 3 scenarii:
– verde: toti elevii si prescolarii merg la scoala;
– galben: se redeschid gradinitele si scolile pentru clasele primare si cele terminale;
– rosu: se redeschid gradinitele, dar la scoala se vor intoarce doar elevii din clasele I-IV (sursa: Consiliul National al Elevilor)
   Potrivit Institutului National de Statistica, municipiul Tecuci are o rata de infectare de 1,33‰. Asadar, in Tecuci se va instaura scenariul GALBEN asupra scolilor. 
   Inca nu se vor deschide asa bine-venitele magazine de la coltul blocului, din zonele scolilor, deoarece economia locala va fi pusa la pamant inca o data, de lipsa elevilor navetisti care cumparau bunuri din municipiu, asadar un alt prejudiciu al bugetului, si a economiei locale, ar fi cauzat de nedeschiderea scolilor.
   Scoala in mediul online inseamna atat pentru elevi, cat si pentru profesori, o degradare a sistemului de invatamant. Relatia elev-profesor, era o relatie unica, pe care acum o dezbina scoala on-line. Explicatiile profesorului, sau iesitul la tabla, acum sunt inlocuite de camerele si microfoanele inchise. 
   In legatura cu colegiile din oras, au pierdut foarte mult pe planul olimpic, a competitiilor sportive, si a evenimentelor organizate in cadrul acestora. Elevii nu mai au sansa de a explora, a descoperi persoane noi, a se implica in noi activitati extracurriculare cu scopul deschiderii portilor spre viitor a elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *