joi, septembrie 19

Galați. Poliția s-a autosesizat după ce un individ a legat un câine și l-a tras cu mașina până când l-a omorât

Actualizare, 09.10.2023, 12:04.

*Update*

În urma activităților efectuate de către polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Galați a fost identificat bărbatul care se afla la volan, precum și pasagerul din partea dreapta față.

Este vorba de un bărbat, cu vârsta de 46 de ani și soția acestuia, cu vârsta de 37 de ani, ambii domiciliați în localitatea Foltești, din județul Galați.

Acesta a declarat că este cioban de meserie, iar când a trecut cu oile la pășunat în zona canalelor de irigații din Bădălan ar fi observat un exemplar canin mort. A legat cadavrul animalului cu o sfoară de cârligul de remorcare al autoturismului său cu intenția de a-l duce într-o altă zonă pentru a-l îngropa, pe motiv că oile s-ar putea îmbolnăvi.

Cercetările sunt continuate de către polițiști în vederea stabilirii întregii situații de fapt, precum și pentru luarea măsurilor legale.

 

Stirea initiala.


În urma apariției în spațiul public, pe un site de socializare, a unei postări în care se observă un autovehicul care s-ar afla în deplasare și care târâie un câine ce este legat cu o funie/cablu, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Galați s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor, și efectuează cercetări pentru identificarea persoanei aflate la volan, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

 

Din informațiile noastre, la marginea orașului Galați un individ a legat cu ață un câine și l-a tras cu mașina cu până l-a ucis. Acesta riscă până la 7 ani de închisoare.

 

Vom reveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *