vineri, septembrie 20

Raportul județului Galați dupa un weekend de ninsori

Regiunea SUD-EST a României a fost lovită în acest weekend de un puternic ciclon mediteraneean, aducând temperaturi de până la -10°C în unele zone.

Județul Galați a fost printre cele mai afectate zone de vânt puternic și ninsori, fiind emis un cod ROȘU de avertizare conform ANM.

Autoritățile județene au luat măsuri rapide, suspendând circulația pe drumurile județene și naționale de pe raza județului Galați. PREVENȚIA în acest caz a contat și a salvat cu siguranță sute de vieți.

Prefectul Județului Galați, Claudiu-Sorin GAVRIL, împreună cu reprezentanții CJ Galați, au monitorizat în permanență situația din județ pentru a putea interveni rapid în toate comunele din județ.

Circulația pe drumurile naționale ce străbat județul Galați a fost redeschisă încă de ieri după orele 18 se arată într-un comunicat al Instutiției Prefectului – județul Galați.

Începând cu ora 18:45 s-a reluat circulația pe următoarele sectoare de drum din județul Galați:

  • DN24 – Cosmești – Priponești
  • DN25 – Tecuci – Șendreni
  • DN 2B – Șendreni – Giurgiulești
  • DN22 B – Galați – limită județul Brăila
  • DN24A – Hanu Conachi – Nănești
  • DN26 A – Oancea – Punctul de Trecere al Frontierei Oancea

Școlile rămân închise astăzi, 27 noiembrie, pe raza județului Galați.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență cu privire la suspendarea cursurilor în data de 27 noiembrie 2023 face referire strict la unitățile de învățământ preuniversitar din județul Galați.
Având în vedere faptul că județul Galați se află sub avertizare de cod Roșu până la ora 16:00, am convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și am decis ca în data de 27 noiembrie 2023 să fie suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Galați.
Orele vor fi recuperate ulterior , pe baza deciziei Inspectoratului Școlar.” a declarat Prefectul Județului Galați, Claudiu-Sorin GAVRIL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *