miercuri, octombrie 23

Cum va fi vremea la început de toamnă? Află acum

Potrivit meteorologilor, începând de marți, 27 august, pe fondul accentuării instabilității atmosferice, în zona Moldovei, se produce o scădere de temperatură, astfel caracteristice până la finalul lunii august vor fi temperaturile maxime de 30…32 de grade.

Luna septembrie va debuta cu maxime în general de 30…31 de grade, cu o ușoară tendință de scădere după 6 septembrie, când se va ajunge la o medie de 28 de grade. În primele nopți media temperaturilor minime va fi de 18…19 grade, apoi va scădea ușor și treptat, astfel la finalul intervalului se va ajunge la 14 grade. Sunt prognozate ploi în perioada 27 – 31 august. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi se va menține redusă”, se precizează în prognoza pentru două săptămâni, anunţată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Dobrogea, în zilele de 28, 29 și 30 august, pe fondul accentuării instabilității atmosferice se va răcori, astfel vor fi valori în general de 26…28 de grade. După aceste interval, sunt estimate valori în jurul a 30…31 de grade. Media minimelor termice va fi în scădere ușoară, de la peste 20…22 de grade în primele trei nopți, la valori în jurul a 18 grade la final de august și început de septembrie.

Sunt prognozate ploi în perioada 27 – 31 august, când sunt posibile și cantități de apă însemnate. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi redusă

În schimb, în Muntenia, în zilele de 28, 29 și 30 august sunt estimate valori mai scăzute, în general de 30…31 de grade. În perioada 31 august – 5 septembrie, vremea va redeveni călduroasă, posibil caniculară în timpul după-amiezelor, cu o medie a valorilor diurne ce vor oscila între 32 și 34 de grade.

Spre finalul intervalului de prognoză va fi posibilă o scădere ușoară, până spre 30 de grade.

În primele nopți media temperaturilor minime va fi de 18…19 grade, apoi va scădea ușor și treptat, astfel la finalul intervalului se va ajunge la 15…16 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *