Trei minori din Tecuci au fost ridicați de mascați pentru înșelăciune

Trei adolescenți din Tecuci au pus la cale o escrocherie de proporții, reușind să înșele 30 de persoane din 23 de județe din România. Cei trei puști de 13, 15 și 16 ani au dat astfel o „țeapă” de aproape 19.000 de lei. Escrocheria a fost oprită de polițiștii din Bihor. Doi dintre tinerii escroci au fost reținuți de Poliție, însă, ulterior, un judecător din Salonta i-a pus în libertate sub control judiciar. În caz au fost făcute mai multe percheziții la Tecuci.

„Din cercetările efectuate de polițiștii din Salonta a rezultat că, în perioada 29 iulie – 4 septembrie 2024, un tânăr de 15 ani ar fi indus în eroare 30 de persoane din 23 de județe din țară, care își desfășurau activitatea ca livratori de comenzi la domiciliu, apelând posturile telefonice ale restaurantelor unde acestea îşi desfăşurau activitatea, în vederea efectuării unor comenzi de mâncare.

După plasarea comenzii de mâncare, livratorii ar fi fost îndemnați să se deplaseze la aparate de plată de tip „Selfpay”, din incinta unor magazine. Astfel, 28 de persoane (livratori de comenzi) ar fi fost determinate să introducă în acele aparate, fără drept, date nereale, respectiv diverse coduri, urmate de introducerea unor diferite sume de bani, sub pretextul că banii le vor fi restituiți în momentul în care aceștia vor livra comenzile de mâncare. După obținerea sumelor de bani, tânărul le-ar fi blocat numărul de telefon, pentru a nu mai putea fi contactat, iar banii nu ar mai fi fost restituți.

Totodată, din cercetările polițiștilor salontani a rezultat că, un tânăr de 16 ani, l-ar fi determinat pe cel de 15 ani și pe un altul de 13 ani, să comită, în total, 39 de astfel de fapte, dintre care două sub forma tentativei”, a precizat IPJ Bihor.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost identificate mai multe bunuri, sume de bani și diverse dispozitive electronice, telefoane și alte medii de stocare, mijloace de plată electronice, în legătură cu care se presupune că ar proveni sau ar fi fost utilizate la comiterea de infracțiuni.

Ancheta a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Oradea, dar și de sprijinul luptătorilor serviciilor pentru acțiuni speciale din Bihor și Galați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *