miercuri, octombrie 23

Primele permise de conducere obținute de elevii Liceului Tehnologic „Elena Caragiani” Tecuci

Permisul de conducere este o necesitate într-o lume modernă în care mobilitatea și independența sunt vitale. În societatea actuală, un pas important și prioritar în viața oricărui adolescent, este obținerea permisului de conducere, categoria B.

Actul atestă dobândirea cunoștințelor și abilităților necesare conducerii oricărui autovehicul care nu depășește masa maximă autorizată de 3.500 kg și care nu are mai mult de 8 locuri, conform Codului Rutier.

Liceul Tehnologic „Elena Caragiani” (LTEC) Tecuci vine în întâmpinarea acestei necesități prin înființarea Școlii de șoferi „Elena Caragiani”, conform licenței nr. 9957, din 4 mai 2023, iar rezultatele nu au întârziat să apară, prima serie de elevi obținând punctajul necesar pentru promovarea examenului auto.

De pregătirea practică și teoretică în cadrul acestei școli pot beneficia în mod absolut gratuit elevii Liceului Tehnologic „Elena Caragiani” de la calificările Tehnician transporturi (învățământ liceal), Mecanic auto și Tinichigiu vopsitor auto (învățământ profesional).

Acești elevi efectuează 54 ore de practică (instructori ms. Ichim Viorel și ms. Paiu Eugen) și câte 2 ore de legislație rutieră pe săptămână (instructor ing.Rotaru Eugen). În același timp, cursanții sunt îndrumați în realizarea dosarului de înscriere la examen, până în momentul susținerii probelor teoretice și practice.

Regulamentul prevede o limită de vârstă pentru obținerea permisului de conducere de categoria B, și anume 18 ani. Cu toate acestea, este permisă înscrierea la școala de șoferi cu maxim 3 luni înaintea împlinirii vârstei majoratului, cu o condiție- ca aceasta să fie atinsă până la susținerea examenului teoretic.

Un permis de conducere poate deschide o mulțime de oportunități. Îți poți găsi un loc de muncă în sectorul serviciilor de livrare sau transport pentru companii. Și nu uita de libertatea pe care o vei avea apoi! Poți merge oriunde dorești, oricând dorești, fără a fi dependent de mijloacele de transport în comun sau de disponibilitatea altor persoane.

Dorim mult succes actualilor și viitorilor cursanți de la Școala de șoferi „Elena Caragiani” Tecuci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *