marți, octombrie 22

Ministerul Mediului investește peste 40 de milioane de euro la Tecuci

La intrarea în municipiul Tecuci, începând din toamna anului 2023, se construiește un baraj de retenție a apei. Lucrările hidrotehnice menite să reducă riscul de inundații în Tecuci sunt executate cu fonduri europene și guvernamentale. 

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor Mircea Fechet a inspectat ieri, 16 septembrie 2024, lucrările realizate în cadrul proiectului „Reducerea Riscului la Inundații a Municipiului Tecuci, județul Galați”.  

 „În 2007, pârâul Tecucel a inundat întreg orașul Tecuci, au fost atunci multe pagube materiale înregistrate, din păcate. Acest proiect este un exemplu de bună practică, un model de gestionare corectă și durabilă pentru managementul riscului la inundații, pe care ar trebui să-l replicăm în tot mai multe zone expuse efectelor devastatoare ale schimbărilor climatice. Prin astfel de investiții, de reducere a riscului la inundații, vom putea proteja cât mai multe comunități”, a declarat Mircea Fechet. 

Atunci când ajung cantități mari de apă pe cursul râului Tecucel acestea urmează să fie captate, iar orașul să rămână în siguranță. 

Sursă: A. Popa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *