miercuri, octombrie 23

Alertă de viitură pe Dunăre

Prefectul Judeţului Galaţi, Andreea-Anamaria Naggar, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), a convocat astăzi, 23 septembrie 2024, o şedinţă de urgenţă cu factorii decidenţi locali pentru a analiza şi a stabili măsurile care se impun în vederea prevenirii inundaţiilor cauzate de creşterea nivelului Dunării, informează Instituţia Prefectului – Judeţul Galaţi.

În cadrul întâlnirii, au participat reprezentanţi de la Consiliul Judeţean, Primăria Galaţi, Apă Canal, Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare – filiala Galaţi, Administrarea Fluvială a Dunării de Jos, APDM, Căpitănia Galaţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Garnizoana Galaţi.

Discuţiile s-au concentrat pe monitorizarea evoluţiei hidrologice a Dunării şi a afluenţilor, pregătirea digurilor de protecţie şi a staţiilor de pompare din administrarea ANIF, precum şi pe mobilizarea resurselor necesare pentru a interveni rapid în caz de necesitate. Printre măsurile discutate se numără consolidarea zonelor vulnerabile de pe malul Dunării, pregătirea echipelor de intervenţie în caz de urgenţă şi informarea agenţilor economici din zonele cu risc asupra măsurilor de precauţie pe care trebuie să le adopte.

Prefectul Andreea-Anamaria Naggar a subliniat importanţa colaborării interinstituţionale pentru a gestiona eficient situaţia şi a cerut fiecărei instituţii responsabile să întocmească în cursul zilei de astăzi un plan de măsuri în care să fie detaliate operaţiunile de intervenţie în caz de necesitate, urmând să fie convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În cadrul CJSU se vor stabili  acţiunile exacte şi termenele la care acestea trebuie îndeplinite, precum şi persoanele responsabile cu ducerea la îndeplinire a sarcinilor.

„Este esenţial să acţionăm preventiv şi coordonat. Monitorizăm îndeaproape evoluţia nivelului Dunării şi vom intervini proactiv, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice şi hidrologice. Vom activa toate măsurile necesare pentru a preveni eventualele inundaţii pentru că, în acest moment, prioritatea noastră este siguranţa cetăţenilor şi protejarea bunurilor acestora”, a explicat, în cadrul şedinţei de lucru, Andreea-Anamaria Naggar, prefectul judeţului Galaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *