marți, octombrie 22

Se va construi o fabrică de procesare a legumelor în Comuna Matca

Cristina Chicoșu, Președinte Cooperativa Legume Proaspete și Sănătoase Matca, a participat miercuri 18 septembrie la o emisiune televizată difuzată pe TVR1.

În cadrul emisiunii, Cristina a supus discuției problemele pe care le întâmpină fermierii din zona bazinului legumicol Matca și viitoarele măsuri pe care le vor implementa în cadrul cooperativei înființate.

Nu avem unde să livrăm legumele pentru procesare în zona Matca sau împrejurimi. Intenționăm să depunem un proiect prin intervenția DR 23 – Investiții pentru procesarea si marketingul produselor agricole în vederea obținerii unor produse alimentare si produse transformate pentru fonduri europene pentru procesare și să facem cel puțin o linie de suc de roșii, să producem noi pe comuna Matca. Și de asemenea procesare pentru castraveți murați. Pentru că am avut surplus de roșii și castraveți și puteam să utilizăm legumele în loc să le aruncăm. Investiția ar prelua acest surplus de legume și l-ar valorifica. Mica noastră făbricuță ar trebui să fie finalizată undeva în 2026. Avem deja o hală la dispoziție pe care am putea să o dotăm cu echipamentele necesare, să obținem autorizațiile și avizele”, a spus Cristina Chicoșu în cadrul emisiunii Agrostrategia, relatează publicația agrointel.

Cooperativa a fost înființată în anul 2017 și însumează astăzi peste 300 de membri asociați, conform publicației agrointel.ro.

Președinta Cooperativei Legume Proaspete și Sănătoase Matca a dezvăluit că intenționează să investească într-o fabrică de procesare după ce membrii formei asociative s-au văzut nevoiți să arunce surplusul de legume pentru că nu au avut unde să valorifice marfa.

Sursă: https://agrointel.ro/306993/fermierii-din-matca-s-au-unit-intr-o-cooperativa-si-isi-fac-propria-fabrica-de-procesare-a-legumelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *